Συνολικές προβολές σελίδας

Σελίδες

9/11/09

Εντυπώσεις από το βιβλίο που διάβασα της Α΄& Β΄ τάξης

Τίτλος βιβλίου : ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
Συγγραφέας : Κλαιρ Μαζιρέλ - Μαρί Ανρί

Βράδιασε και η Αλίκη προσπαθεί να βάλει για ύπνο όλους τους φίλους της. Ο Καραμελένιος τρώει γλυκά , ο Αρλεκίνος παίζει παιχνίδια , η Κοκκινούλα είναι στα παραμυθάκια , ο δεινόσαυρος βλέπει τηλεόραση , ο Καροτούλης κάνει βόλτες και η Νταίζη κάνει μπάνιο. Επιτέλους τους μάζεψε όλους η Αλίκη και κοιμήθηκαν όλοι μαζί στο κρεβάτι της. ( Τσούλου Μαρία - Α΄ τάξη )



Τίτλος βιβλίου : Δώσε την αγάπη.
Συγγραφέας : Αγγελική Βαρελλά.

Ο Μάνος και ο Στάθης ήταν δύο φίλοι που καθόταν στο ίδιο θρανίο. Μια μέρα η δασκάλα τους χώρισε , γιατί ήρθαν δύο παιδιά στην τάξη τους από άλλη χώρα.
Ο Μάνος θύμωσε και δεν μιλούσε καθόλου στον διπλανό του, τον Γιάννους από την Πολωνία , ενώ ο Στάθης έγινε φίλος με τη Ντανιέλλα και έδινε ο ένας στον άλλο το κολατσιό του να το δοκιμάσει.
Ο Γιάννους καθόταν κάθε μέρα μόνος του και έτρωγε το μήλο του. Κάθε τόσο ερχόταν στην τάξη τους κι ένα καινούριο παιδί από ξένη χώρα. Η δασκάλα τους είπε ότι θα κάνουν μια γιορτή για τον άγιο της φιλίας. Κάθε παιδί θα έφερνε ένα δώρο. Ο Γιάννους έφερε ένα καλάθι μήλα που χάρισε σε όλα τα παιδιά λέγοντάς τους : «Δώσε την αγάπη , όπως δίνεις ένα μήλο. Έτσι απλά.». Ο Μάνος συγκινήθηκε και τον πήρε στην αγκαλιά του… (Ταραζάς Νίκος - Α΄ τάξη)



Τίτλος βιβλίου: Ο μπάρμπα Κούνελος και το φεγγάρι.
Συγγραφέας : Gnid Bluton.


Μια φορά κι έναν καιρό ο κυρ Λέοντας πήγε να μείνει κοντά στον μπάρμπα Αλεπούδο , τον μπάρμπα Λύκο , το μπάρμπα Αρκούδο και το μπάρμπα Ρακούν.
Αυτοί όμως δεν τον ήθελαν. Τον φοβόταν και δεν ήξεραν πώς να του το πουν. Γι’ αυτό πήγαν να ζητήσουν βοήθεια από το γέρο- Κούνελο που ήταν πολύ έξυπνος. Ο μπάρμπα Κούνελος όμως έβαλε τη φίλη του , την κυρά- Χελώνα να τον καλέσει σε μονομαχία. Η κυρά- Χελώνα πήγε στο σπίτι του μπάρμπα Λέοντα και του είπε να φύγει. Μετά η κυρά- Χελώνα είπε στο Μπάρμπα Λέοντα να πάρουν ένα σχοινί και να τραβήξουν ο ένας τον άλλο. Ο μπάρμπα Λέοντας πήρε το σχοινί του και πήγε στο λιβάδι. Η κυρά- Χελώνα όμως δεν δέθηκε με το σχοινί , γιατί το πήρε ο κυρ- Κούνελος και το έδεσε στο σπίτι του μπάρμπα Λέοντα. Ο Λέοντας τράβηξε το σχοινί και γκρέμισε το ίδιο του το σπίτι. Έτσι ο κυρ- Κούνελος ανάγκασε το μπάρμπα Λέοντα , μέσω της κυρά- Χελώνας να το βάλει στα πόδια… (Πέτρου Έλλη – Α΄ ταάξη).




Τίτλος βιβλίου : Αλήθεια σου λέω , δεν το έκανα εγώ!
Συγγραφέας : Ισαμπέλ Αμπεντί – Σίλβιο Νόυεντορφ

Ήταν ένα κατσικάκι και ένα παπάκι. Το κατσικάκι γύρισε στο σπίτι του και είδε τη μαμά του θυμωμένη.
Η μαμά του είπε: « Μου τηλεφώνησε ο κύριος Γάτος».
«Και τι σου είπε;» , ρώτησε το κατσικάκι.
«Μου είπε ότι ζωγράφισαν το γκαράζ του» , είπε η κατσίκα. « Μήπως ήσουν εσύ με το φίλο σου το παπάκι;»
«Όχι , δεν το έκανα εγώ» , είπε το κατσικάκι. « Εγώ πήγα με το φίλο μου στην παιδική χαρά».
«Και μετά πού πήγατε;»
«Πήγαμε και φτιάξαμε έναν πύργο στην άμμο».
«Και μετά πού πήγατε;»
«Πήγαμε να αγοράσουμε παγωτό» , «αλλά τώρα , μαμά , μπορώ να πάω στο δωμάτιό μου γιατί πονάει η κοιλιά μου;» , ρώτησε το κατσικάκι και πριν προλάβει να απαντήσει η μαμά του είχε γίνει καπνός!
Όταν ανέβηκε στο δωμάτιό του , βγήκε στο παράθυρο και έκανε νοήματα στο παπάκι με τα δάχτυλά του. Κατέβηκαν κρυφά και τα δύο , έκαναν μια ωραία ζωγραφιά , πήραν σφουγγάρι και κουβά και πήγαν στο γκαράζ του Γάτου. Το καθάρισαν καλά καλά και κόλλησαν την ωραία ζωγραφιά τους στον τοίχο του γκαράζ…
( Τσιαμπίρη Ευρύκλεια – Α΄ τάξη)




Τίτλος βιβλίου : Η κόκκινη κοτούλα.
Συγγραφέας :


Η κοτούλα βρήκε ένα σπυρί σιτάρι , αλλά δεν το έσπερνε κανείς. Το έσπειρε τότε εκείνη. Την άνοιξη το σιτάρι φύτρωσε , μεγάλωσε και δεν το θέριζε κανείς. Το θέρισε τότε η κοτούλα.
Το σιτάρι έπρεπε να πάει στο μύλο , αλλά δεν το πήγαινε κανείς. Έτσι το πήγε η κοτούλα.
Το αλεύρι έπρεπε να γίνει ψωμί , όμως και πάλι δεν το έκανε κανείς. Τότε η κοτούλα το πήρε και το έκανε ένα ζεστό ψωμί και ρώτησε ποιος θα το φάει.
Η γαλοπούλα και η πάπια φώναξαν «εγώ , εγώ».
Όμως η κοτούλα τους είπε όχι , δεν θα το φάτε εσείς αλλά εγώ και τα παιδιά μου!!! (Σιμιγδάλη Αγγελική – Α΄ τάξη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου